t


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σχόλια γύρω από τη ζωγραφική, την τέχνη, τη σύγχρονη σκέψη


Οι επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου θα γνωρίσουν νέες πτυχές του ελληνικού τοπίου. Θα έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες, κυρίως με τη ζωγραφική & τους ζωγράφους, τους έλληνες ζωγράφους, με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής μας...


Αναδεικνύοντας την ολιστική σημασία του ελληνικού τοπίου, την αδιάσπαστη ενότητα της μυθικής του εικόνας με την τέχνη, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση, τη σύγχρονη σκέψη...
-----
καράβια, ζωγραφικη, τοπια, ζωγραφοι, σχολια, ελληνες ζωγραφοι, λογοτεχνια, συγχρονοι ζωγραφοι, σκεψη, θαλασσογραφίες


Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Ρομάν Πολάνσκι είναι πλέον ελεύθερος..!


Ρομάν Πολάνσκι
Μας χάρισε εικόνες, μύθο, φαντασία, χιούμορ, καλλιτεχνικό έργο...


Επιτέλους!

Ο Ρομάν Πολάνσκι είναι πλέον ελεύθερος!

Η διεθνής κατακραυγή λύγισε τον φασισμό της νέας τάξης και την υποκριτική ηθικολογία της...

Ο μεγάλος καλλιτέχνης επιστρέφει στη ζωή και το έργο του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:

Ο Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι «δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας του έχουν αρθεί», ανακοίνωσε σήμερα το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ηλεκτρονικό βραχιόλι που φορούσε ο σκηνοθέτης από τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο σαλέ του στο Γκστάαντ, αφαιρέθηκε σήμερα το απόγευμα, επεσήμανε η υπουργός Δικαιοσύνης Εβελίν Βίντμερ-Σλουμπφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βέρνη.

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση της Ελβετίας» να απορρίψει το αίτημά τους για έκδοση του Πολάνσκι, πρόσθεσε η υπουργός.

Από τη μεριά του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι «δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο» για την απόφαση αυτή της ελβετικής δικαιοσύνης.

Ο γάλλος δικηγόρος του Πολάνσκι Ζορζ Κιζμάν δήλωσε «πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος» από την απόφαση. «Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος, ως φίλος του Ρόμαν Πολάνσκι αλλά και επειδή πιστεύω ότι πέρασε ένα μαρτύριο», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο. «Αποτίω φόρο τιμής στην ελβετική δικαιοσύνη», επεσήμανε.

Εξάλλου, τη χαρά τους για αυτή την απόφαση εξέφρασαν και οι Γάλλοι υπουργοί Πολιτισμού Φρεντερίκ Μιτεράν και Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Ο Ρόμαν Πολάνσκι θα μπορέσει επιτέλους να επανενωθεί με την κοινότητα των καλλιτεχνών που τον περιέβαλε με ζεστασιά και σεβασμό κατά τη διάρκεια των πολλών μηνών μίας νομικής διαδικασίας κατά της οποίας είχαν υψώσει τη φωνή τους άνθρωποι όπως ο Μίλαν Κούντερα», δήλωσε ο Μιτεράν σε ανακοίνωσή του.

Ο Κουσνέρ από την πλευρά του εξέφρασε την «βαθιά του ανακούφιση» στην ελβετίδα ομόλογό του Μισελίν Καλμί-Ρέι.

«Ο μεγάλος Γαλλοπολωνός σκηνοθέτης θα μπορέσει πλέον να συναντηθεί ελεύθερα με τους δικούς του ανθρώπους και να αφιερωθεί εξ' ολοκλήρου στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες», επεσήμανε ο Κουσνέρ.

Η Πολωνία «ικανοποιημένη» από για την απόφαση για τον Πολάνσκι

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας δήλωσε ότι είναι «ικανοποιημένο» για το ότι ο γεννημένος στην Πολωνία σκηνοθέτης Ρόμαν Πολάνσκι αφέθηκε ελεύθερος σήμερα από τις ελβετικές αρχές.

«Μια λύση βρέθηκε που ήταν δύσκολη, από νομική άποψη, και δύσκολη από προσωπική άποψη για τον Ρόμαν Πολάνσκι», δήλωσε ο Γκραζίνα Μπερνάτοβιτς, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Το υπουργείο χαιρέτισε την απόφαση των ελβετικών αρχών με «μεγάλη ικανοποίηση», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι ελβετικές αρχές απέρριψαν σήμερα το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ και δήλωσαν ότι ο Πολάνσκι είναι τώρα ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Ο Μπερνάτοβιτς πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι του υπουργείου είχαν έλθει σε επαφή με τον Πολάνσκι από την αρχή και «όλον τον καιρό προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν».

Η ίδια πηγή ανέφερε τέλος ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι επικοινώνησε με τον Ελβετό ομόλογό του για να του «εκφράσει τις ευχαριστίες του» για την απόφαση αυτή.

--------------------------

Η παλιότερη ανάρτηση / διαμαρτυρία του blog μας για την κράτηση του Ρομάν Πολάνσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: