t


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σχόλια γύρω από τη ζωγραφική, την τέχνη, τη σύγχρονη σκέψη


Οι επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου θα γνωρίσουν νέες πτυχές του ελληνικού τοπίου. Θα έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες, κυρίως με τη ζωγραφική & τους ζωγράφους, τους έλληνες ζωγράφους, με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής μας...


Αναδεικνύοντας την ολιστική σημασία του ελληνικού τοπίου, την αδιάσπαστη ενότητα της μυθικής του εικόνας με την τέχνη, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση, τη σύγχρονη σκέψη...
-----
καράβια, ζωγραφικη, τοπια, ζωγραφοι, σχολια, ελληνες ζωγραφοι, λογοτεχνια, συγχρονοι ζωγραφοι, σκεψη, θαλασσογραφίες


Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η πλήρης πολιτική παρακμή της Δύσης...

David Teniers ο νεότερος, Μαϊμουδιές, λάδι σε καμβά (1610-1690)

 

OI EΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Εχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τις εξεγέρσεις στις Αραβικές Χώρες. Ειχα αναφερθεί σ' αυτές τις λαικές κινητοποιήσεις εδώ. Δυστυχώς δεν έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου. Αυτό που είναι πολύ πιό ξεκάθαρο τώρα είναι ότι οι συνέπειες γιά τον υπόλοιπο πλανήτη η γιά την ανθρωπότητα είναι τραγικές.

Ενώ δηλαδή αυτές οι εξεγέρσεις/επαναστάσεις δεν προσέφεραν περισσότερη ελευθερία στους Αραβες αφού συγκροτήθηκαν πολύ πιό αυταρχικά και θεοκρατικά καθεστώτα,ταυτόχρονα δυσκόλεψαν πολύ την σχέση των Αράβων με τον υπόλοιπο πλανήτη. Η βία, κυρίως γιά θρησκευτικούς λόγους έγινε ρουτίνα. Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι η στάση των Δυτικών χωρών.
Εκαναν πόλεμο γιά να φύγει ο Καντάφι και γιά να αναλάβουν οι φυλές και οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι στην Λιβύη. Εγκατέλειψαν τον δικτάτορα σύμμαχο τους στην Αιγυπτο, γιά να αναλάβουν οι ισλαμιστές. Δεν ασχολήθηκαν με την Τυνησία, και ανέλαβαν την εξουσία οι ιλαμιστές. Αντίθετα, έκαναν ότι μπορούσαν γιά να μήν πέσουν τα διεφθαρμένα ισλαμιστικά καθεστώτα του Κόλπου. Εκαναν και κάνουν ότι μπορούν γιά να καταρρεύσει ο δικτάτορας της Συρίας, εξοπλίζοντας εξτρεμιστές μουσουλμάνους, ακόμα και την αλ κάιντα. Κάνουν δηλαδή ότι μπορούν γιά να επικρατήσει ο ακραίος ισλαμισμός σ΄αυτές τις χώρες, ενώ αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα τους. Η πλήρης πολιτική παρακμή της Δύσης.

Περισσότερα: http://logikiellada.blogspot.com/#ixzz2aQ7hjUs5

Δεν υπάρχουν σχόλια: