Η πανδημία της μεγάλης απόδρασης...
Άλλοι αποδρούν δια της κατανάλωσης, άλλοι ταξιδεύοντας, άλλοι δια του ποδοσφαίρου (μέχρι και οι γυναικές ενέσκηψαν στον αμνηστευμένο "φιλαθλητισμο"). Όσο για τους πολιτικούς - αυτοί αποδρούν δια των εκλογών. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν...
Γενικά όλοι αποδρούν και τα φορτώνουν στον κόκκορα. Αποτέλεσμα η χώρα να έχει μετατραπεί σε ρημαγμένο κι ανεξέλεγκτο σκουπιδώνα...
Ακολουθώντας τη μόδα, λέμε κι εμείς να αποδράσουμε. Για τα καλά όμως και άνευ επιστροφής!
Η ανακάλυψη του μακρινότερου γαλαξία από το Hubble αποτελεί ιδανική λύση για όσους έχουν φτάσει στο απροχώρητο μ' αυτή τη μοιραία χώρα και τους μοιραίους ανθρώπους της - απέχει 13 δισ. έτη φωτός. Ή ρίχνεις μαύρη πέτρα ή δε ρίχνεις κι όποιον πάρει ο χάρος..!
Ακλουθεί σχετική είδηση, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21-10-2010
Ο πιο μακρινός γαλαξίας στο σύμπαν
Μία μικρή, αχνή κουκίδα σε μία εικόνα του Hubble αποτελεί τον πιο μακρινό γαλαξία που έχει εντοπιστεί ποτέ στο σύμπαν- το φως από τον οποίο έκανε 13 δισεκατομμύρια χρόνια να φτάσει στη Γη.
Η αρχική παρατήρηση είχε γίνει από το διαστημικό τηλεσκόπιο, και περαιτέρω διερεύνηση έγινε από αστρονόμους στο VLT (Very Large Telescope) στη Χιλή.
Όπως αναφέρει η ομάδα, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης της στο Nature, η διαθέσιμη εικόνα απεικονίζει τον γαλαξία όπως ήταν 600 εκατομμύρια χρόνια μετά το Big Bang.
«Αν τον δει κανείς στην εικόνα του Hubble, δεν λέει πολλά…δεν ξέρουμε πολλά για αυτόν, πέρα από το ότι φαίνεται αρκετά μικρός- πολύ μικρότερος από τον δικό μας γαλαξία. Πιθανότατα έχει μόνο το 1/10 - 1/100 των άστρων στο γαλαξία μας. Και αυτό αποτελεί πρόβλημα στην παρατήρησή του- δεν είναι μεγάλος και δεν είναι φωτεινός» είπε ο Δρ Ματ Λένερτ του Observatoire de Paris και επικεφαλής της ομάδας.
Ο εν λόγω γαλαξίας- υπό το όνομα UDFy-38135539 - παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο σχηματισμός του τοποθετείται στην «εποχή του επαναϊονισμού», όταν οι πρώτοι «γαλάζιοι γίγαντες» δημιούργησαν τα πρώτα βαρέα στοιχεία, και έκαψαν τα ουδέτερα αέρια, αποσπώντας ηλεκτρόνια από άτομα και παράγοντας το διαγαλαξιακό πλάσμα που εντοπίζεται ανάμεσα σε κοντινά άστρα σήμερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου