t


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σχόλια γύρω από τη ζωγραφική, την τέχνη, τη σύγχρονη σκέψη


Οι επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου θα γνωρίσουν νέες πτυχές του ελληνικού τοπίου. Θα έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες, κυρίως με τη ζωγραφική & τους ζωγράφους, τους έλληνες ζωγράφους, με τα καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής μας...


Αναδεικνύοντας την ολιστική σημασία του ελληνικού τοπίου, την αδιάσπαστη ενότητα της μυθικής του εικόνας με την τέχνη, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία και την ποίηση, τη σύγχρονη σκέψη...
-----
καράβια, ζωγραφικη, τοπια, ζωγραφοι, σχολια, ελληνες ζωγραφοι, λογοτεχνια, συγχρονοι ζωγραφοι, σκεψη, θαλασσογραφίες


Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σχόλια & ζωγράφοι, Έλληνες ζωγράφοι: καλλιτεχνικές αποδράσεις για το καλοκαίρι...

Ταξίδι & ζωγραφική, ζωγράφοι, σύγχρονοι ζωγράφοι


Γιάννης Σταύρου, Νυχτερινές διαδρομές, λάδι σε καμβά

Νυχτερινό ταξίδι...

Καλλιτεχνική βραδιά στο Πήλιο...

ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΔΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ

Συγγραφείς και αναγνώστες
διαβάζουν ελληνική πεζογραφία
στα Πλατανίδια Πηλίου

«…η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά…»

Ένα γλυκό φιλί, μια ζεστή αγκαλιά, το πρώτο ραντεβού, το βλέμμα που ζητάει το άλλο βλέμμα, το χάιδεμα στα μαλλιά, οι κρυφές ματιές, ο πόθος που γίνεται ανατριχίλα στο δέρμα, η κλινοπάλη. Ο έρωτας. Μπορεί να μην είναι η λύση ή η σωτηρία στον ζόφο των ημερών που ζούμε. Είναι όμως μια διέξοδος για να νιώσουμε, αλλά και να δείξουμε πως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας είναι η ίδια η ζωή μας. Μας ανήκει. Αγωνιζόμαστε να την κάνουμε καλύτερη. Ονειρευόμαστε. Θέλουμε να τη μοιραστούμε με τον άλλο. Σύντροφο ή φίλο. Το ταίρι μας.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φίλοι και γνωστοί θα βρεθούμε το σαββατόβραδο 3 Ιουλίου 2010, μετά τις 9 το βράδυ, στο κτήμα του Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια Πηλίου (12 χλμ. από τον Βόλο, 300 μέτρα από τη θάλασσα). Θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας (ένα σύντομο διήγημα ή ένα μικρό απόσπασμα από κάποιο μυθιστόρημα, διάρκειας 3-4 λεπτών περίπου), που μιλούν για το καλύτερο φάρμακο ενάντια στη μοναξιά και τη λύπη: την αγάπη και τον έρωτα.

Είστε όλοι, ακροατές και αναγνώστες, ευπρόσδεκτοι.

Τον γενικό συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Ροσσάνα Πώποτα και Ελένη Σταμούλη.

Διοργανωτές της συνάντησης είναι το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου, το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, το θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT και το περιοδικό Wish.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι, δηλώστε συμμετοχή είτε στέλνοντας e-mail (kakriv@ath.forthnet.gr) είτε τηλεφωνώντας στο 6972 993851 (κ. Κώστας Ακρίβος).

Δηλώστε τα στοιχεία του κειμένου που επιλέξατε (τίτλος βιβλίου ή/και διηγήματος και συγγραφέας), ώστε να οργανωθεί καλύτερα η βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: